Fertilland Calciu

Este un îngrășământ pe bază de Calciu, Azot, Magneziu și microelemente chelatate cu EDTA.

Cultura Doza Concentraţia Mod de utilizare
Tomate, ardei, castraveţi, pepeni 2-3 l/ha 0,5-1% 4-7 aplicări în timpul creşterii fructelor
Varză, salată 3-5 l/ha 0,5-1% 3-5 aplicări începând odată cu formarea căpăţânii (mugure floral)
Căpşuni 3 l/ha 0,5-1% 2-3 aplicări după înflorit
Cartofi 3-5 l/ha 0,5-1% 2-3 aplicări
Viţă de vie 3-5 l/ha 0,5-1% 3-4 aplicări după înflorit
Pomi (măr) 3-5 l/ha 0,5-0,6% 2-4 aplicări după căderea petalelor

  • Vârfurile de creștere se degradează, devin mucilaginoase și se brunifică
  • Tomatele și castraveţii afectate de lipsa de calciu prezintă pe fructe o putrezire a părţii dinspre floare
  • Apare fenomenul prăbușirii amare la măr în timpul coacerii și depozitării
  • Inflorescenţele si pedunculii florali se îndoaie
  • Degenerarea centrului rădăcinii la ţelină (inima neagră)
  • Produce crăparea căpăţânii și apariţia arsurilor pe frunze la varză
  • Crăparea caliciului la garoafe
  • Scăderea nivelului de clorofilă din plantă
  • Dereglarea metabolismului azotului
  • Îngălbenirea parenchimului internervial, nervurile rămânând verzi
  • Pentru preîntâmpinarea acestor carenţe se aplică stropiri foliare în timpul vegetaţiei cu îngrășământul Fertilland Calciu, care conţine pe lângă N, Ca și Mg si microelementele B, Cu, Fe, Mn, Zn
  • Îngrășământul Fertilland Calciu este solubil în apă. Se aplică odată cu tratamentele fitosanitare. Pentru o folosire corectă, consultaţi tabelele de compatibilitate și efectuaţi un test înainte de utilizare
  • Preîntâmpină carenţele de calciu, magneziu și microelemente
  • Asigură calitatea fructelor și legumelor prin îmbunătăţirea fermităţii, mărimii și a rezistenţei la bolile de depozit
  • Crește rezistenţa la depozitare și transport
+4 0758 555 444