Productivitate foarte ridicată – soi adaptat la clima și solurile din România.
Grâu FORHAND
Producții peste medie – 6,6 to/ha
Rezistență bună la principalele boli
Foarte rezistent la secetă, arșiță și ger
Recomandări
Se recomandă semănatul a 400 – 450 boabe germinabile/m2, adică, cu aproximaţie, 200 – 210 kg/ha.
Doza de sămânță pe hectar crește în cazul pregătirii necorespunzătoare a terenului sau semănatului efectuat cu întârziere.
Descriere
- Caracteristicile soiului
- Calități de panificație
- Rezistență la boli
- Adaptare
- Epocă de semănat
- Normă de semănat
Precocitate | Semitardiv |
Talia plantelor | Înaltă |
Spic | Nearistat |
Rezistenţă la iernat | Foarte mare |
Rezistenţă la secetă | Foarte mare |
Rezistenţă la cădere | Foarte mare |
Gluten | Peste 32 |
Conţinut de proteină | Foarte ridicat – peste 13% |
W | Peste 250 |
P/L | 0,6-0,8 |
Indice de cădere
|
Peste 280 |
Recomandat pentru | Panificaţie/Patiserie |
Masa hectolitrică | 80-84 |
Făinare | Foarte mare |
Rugină brună | Foarte mare |
Rugină galbenă | Mare |
Septorioză | Mare |
Rezistenţă la ger, secetă şi arşiţă
|
Foarte mare |
Producţii medii realizate în programul SuperFarmer
|
Peste 6,6 to/ha |
Caracteristici de panificaţie
|
Excepţionale |
Zone recomandate | În toată România |
Perioada recomandată | Epoca optimă |
Densitate recomandată | 400-450 boabe germinabile/mp |
Doza recomandată | 200-210 kg/ha |
Capacitate de înfrăţire | Bună |