Acțiune eficientă și maximizată pe toate tipurile de sol:
Deoarece îngrășământul are un Ph neutru, poate fi utilizat cu succes pe toate tipurile de sol, indiferent că sunt acide, neutre sau bazice.
Eliberare treptată a azotului:
Conținutul de azot sub formă amoniacală și ureică determină o eliberare treptată a acestuia, azotul amoniacal fiind imediat asimilabil de către plante, cel ureic având nevoie de o perioadă mai lungă pentru asimilare.
Soluție superioară îngrășămintelor azotoase clasice:
Concentrația de azot apropiată de cea a azotatului de amoniu, alături de ph-ul neutru, și adaosul de sulf – element necesar tuturor culturilor, face ca aceste îngrășăminte să fie varianta ideală de fertilizare pentru suplinirea necesarului de azot la toate culturile agricole.
Cunoașterea cerințelor de sulf ale recoltelor:
Cantitatea de Sulf complementar, necesar plantelor, depinde de dimensunea producției (între 10 și 50 kg de S/ha). Plantele își acoperă o parte din necesarul de Sulf din aer, între 5 și 8 kg de S/ha ajungând anual pe sol. Cerealele, sfecla de zahăr și porumbul au nevoie între 10 și 25 kg de S/ha, rapița și floarea soarelui au nevoie de 30 până la 60 kg/ha.
Efectul fertilizării cu Sulf constă în creșterea conținutului de proteine, a calității și conținutului energetic al boabelor de cereale.