Este un îngrășământ pe bază de Calciu, Azot, Magneziu și microelemente chelatate cu EDTA.
Fertilland Calciu
Cultura | Doza | Concentraţia | Mod de utilizare |
---|---|---|---|
Tomate, ardei, castraveţi, pepeni | 2-3 l/ha | 0,5-1% | 4-7 aplicări în timpul creşterii fructelor |
Varză, salată | 3-5 l/ha | 0,5-1% | 3-5 aplicări începând odată cu formarea căpăţânii (mugure floral) |
Căpşuni | 3 l/ha | 0,5-1% | 2-3 aplicări după înflorit |
Cartofi | 3-5 l/ha | 0,5-1% | 2-3 aplicări |
Viţă de vie | 3-5 l/ha | 0,5-1% | 3-4 aplicări după înflorit |
Pomi (măr) | 3-5 l/ha | 0,5-0,6% | 2-4 aplicări după căderea petalelor |
- Vârfurile de creștere se degradează, devin mucilaginoase și se brunifică
- Tomatele și castraveţii afectate de lipsa de calciu prezintă pe fructe o putrezire a părţii dinspre floare
- Apare fenomenul prăbușirii amare la măr în timpul coacerii și depozitării
- Inflorescenţele si pedunculii florali se îndoaie
- Degenerarea centrului rădăcinii la ţelină (inima neagră)
- Produce crăparea căpăţânii și apariţia arsurilor pe frunze la varză
- Crăparea caliciului la garoafe
- Scăderea nivelului de clorofilă din plantă
- Dereglarea metabolismului azotului
- Îngălbenirea parenchimului internervial, nervurile rămânând verzi
- Pentru preîntâmpinarea acestor carenţe se aplică stropiri foliare în timpul vegetaţiei cu îngrășământul Fertilland Calciu, care conţine pe lângă N, Ca și Mg si microelementele B, Cu, Fe, Mn, Zn
- Îngrășământul Fertilland Calciu este solubil în apă. Se aplică odată cu tratamentele fitosanitare. Pentru o folosire corectă, consultaţi tabelele de compatibilitate și efectuaţi un test înainte de utilizare
- Preîntâmpină carenţele de calciu, magneziu și microelemente
- Asigură calitatea fructelor și legumelor prin îmbunătăţirea fermităţii, mărimii și a rezistenţei la bolile de depozit
- Crește rezistenţa la depozitare și transport