Productivitate foarte ridicată – soi adaptat la clima și solurile din România.
Grâu FORHAND
Producții peste medie – 6,6 to/ha
Rezistență bună la principalele boli
Foarte rezistent la secetă, arșiță și ger
Recomandări
Se recomandă semănatul a 400 – 450 boabe germinabile/m2, adică, cu aproximaţie, 200 – 210 kg/ha.
Doza de sămânță pe hectar crește în cazul pregătirii necorespunzătoare a terenului sau semănatului efectuat cu întârziere.
Descriere
- Caracteristicile soiului
- Calități de panificație
- Rezistență la boli
- Adaptare
- Epocă de semănat
- Normă de semănat
| Precocitate | Semitardiv |
| Talia plantelor | Înaltă |
| Spic | Nearistat |
| Rezistenţă la iernat | Foarte mare |
| Rezistenţă la secetă | Foarte mare |
| Rezistenţă la cădere | Foarte mare |
| Gluten | Peste 32 |
| Conţinut de proteină | Foarte ridicat – peste 13% |
| W | Peste 250 |
| P/L | 0,6-0,8 |
|
Indice de cădere
|
Peste 280 |
| Recomandat pentru | Panificaţie/Patiserie |
| Masa hectolitrică | 80-84 |
| Făinare | Foarte mare |
| Rugină brună | Foarte mare |
| Rugină galbenă | Mare |
| Septorioză | Mare |
|
Rezistenţă la ger, secetă şi arşiţă
|
Foarte mare |
|
Producţii medii realizate în programul SuperFarmer
|
Peste 6,6 to/ha |
|
Caracteristici de panificaţie
|
Excepţionale |
| Zone recomandate | În toată România |
| Perioada recomandată | Epoca optimă |
| Densitate recomandată | 400-450 boabe germinabile/mp |
| Doza recomandată | 200-210 kg/ha |
| Capacitate de înfrăţire | Bună |

