Grâu nearistat recomandat pentru patiserie.
Grâu GK KÖRÖS
Potențial de producție foarte ridicat – peste 8 tone/ha
Gluten spectaculos – peste 30
Rezistență foarte bună la ger, secetă şi arşiţă
Recomandări
Se recomandă semănatul a 500 la 550 boabe germinabile/m2, adică cu aproximație 220 – 240 kg/ha.
Doza de samănt pe hectar crește în cazul pregătirii necorespunzătoare a terenului sau semănatului efectuat cu întârziere.
Descriere
- Caracteristicile soiului
- Calități de panificație
- Rezistență la boli
- Adaptare
- Epocă de semănat
- Normă de semănat
| Precocitate | Timpuriu |
| Talia plantelor | Medie – mare 95 cm |
| Spic | Nearistat |
| Rezistenţă la iernat | Mare |
| Rezistenţă la secetă | Foarte mare |
| Rezistenţă la cădere | Medie |
| Gluten | 30 – 32 |
| Conţinut de proteină | Peste 12% |
| W | Peste 250 |
| P/L | 1 – 1.3 |
| MMB | 45-50 |
| Recomandat pentru | Patiserie |
| Masa hectolitrică | 85-86 |
| Făinare | Medie |
| Rugină brună | Medie |
| Rugină galbenă | Medie |
| Septorioză | Medie |
|
Rezistenţă la ger, secetă şi arşiţă
|
Foarte mare |
|
Producţii medii realizate în programul SuperFarmer
|
Peste 8 to/ha |
|
Caracteristici de panificaţie
|
Excepționale |
| Zone recomandate | În toată România |
| Perioada recomandată | Septembrie – Octombrie |
| Densitate recomandată | 500 la 550 boabe germinabile/m2 |
| Doza recomandată | 220 – 240 kg/ha |
| Capacitatea de înfrățire | Medie |

