Producții ridicate de calitate superioară!
Grâu GK SZILÁRD
Potențial de producție – peste 8 tone/ha
Soi adaptat la clima și solurile din România
Calități excepționale de panificație/patiserie
Recomandări
Se recomandă semănatul a 500-550 boabe germinabile/mp, adică cu aproximație 220-240 kg/ha.
Doza de sământa pe hectar crește în cazul pregătirii necorespunzătoare a terenului sau semănatului efectuat cu întârziere.
Descriere
- Caracteristicile soiului
- Calități de panificație
- Rezistență la boli
- Adaptare
- Epocă de semănat
- Normă de semănat
| Precocitate | Semitimpuriu |
| Talia plantelor | Medie – mare 90 cm |
| Spic | Nearistat |
| Rezistență la iernat | Mare |
| Rezistență la secetă | Foarte mare |
| Rezistență la cădere | Medie |
| Gluten | 28 – 32 |
| Conţinut de proteină | Peste 12% |
| W | 300 – 350 |
| P/L | 1.3 -1.5 |
|
MMB
|
45 – 50 |
| Recomandat pentru | Patiserie |
| Masa hectolitrică | 78-82 |
| Fainare | Moderată |
| Rugină brună | Moderată |
| Rugină galbenă | Moderată |
| Septorioza | Moderată |
|
Rezistenţă la ger, secetă şi arşiţă
|
Foarte mare |
|
Producţii medii realizate în programul SuperFarmer
|
Peste 8 tone/ha |
|
Caracteristici de panificaţie
|
Foarte bune |
| Zone recomandate | În toată România |
| Perioada recomandată | Epoca optimă sau mai devreme |
| Densitate recomandată | 500-550 boabe germinabile/mp |
| Doza recomandată | 220-240 kg/ha |
| Capacitatea de înfrățire | Creşte doza de sămânţă |

